Over studio Tyara

Voorstellen

Mijn naam is Netty Jager en ik ben op 01-10-2001 gestart met Studio Tyara, te Nieuw Balinge.
Een praktijk voor complementaire therapie en massage therapie.
Sinds 01-10-2023 is Studio Tyara een praktijk voor Fysiotherapie en Complementaire therapie.

Van het begin tot nu:                                                                                                                 
In 1987 heb ik mijn diploma ziekenverzorgende behaald, daarna heb ik enkele jaren als ziekenverzorgende gewerkt in verschillende verpleeghuizen. Tijdens dit werk ben ik massagetherapie opleidingen gaan volgen. In 1991 heb ik mijn diploma sportmassage en Shiatsu Therapie behaald. Waarna ik diverse sportverenigingen en sporters begeleid heb tijdens trainingen en wedstrijden. Nu begeleid ik nog de spelers van voetbalvereniging SV Nieuw Balinge.

Later heb ik diverse opleidingen gevolgd op gebied van massage en tape technieken. In 2006 heb ik het diploma voor Manueel Praktizijn® behaald. In 2015 mijn Plato HBO medische basis kennis. En in 2016 mijn diploma NeuroMusculaire Therapie, waaronder ook het Dry needling tot onderdeel behoort. Op 12-07-2023 heb ik mijn bachelor Fysiotherapie behaald, en is fysiotherapie toegevoegd aan studio Tyara.

Het aanbod in therapieën is uitgebreid en zal in de toekomst blijven uitbreiden.
Het werken als fysiotherapeut en complementair therapeut (NeuroMusculaire- en shiatsutherapie)  vraagt om een lang leven leren, om verder te ontwikkelen, om de BIG-registratie te behouden en om de diverse therapeuten licenties te behouden, om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten en om professioneel te kunnen werken. Om die reden worden er regelmatig (verplichte) bij en na scholingen gevolgd.

Deskundigheid

Als Fysiotherapeut en complementair therapeut (Shiatsu en NeuroMusculaire therapie) zijn mijn behandelingen er voornamelijk op gericht om klachten te verminderen en/of  (herhalingen) te voorkomen. Uiteraard wordt elke klacht serieus genomen en als u niet geholpen kunt worden, zal ik u doorverwijzen naar externe deskundigen, zoals de huisarts. Bent u al bij een andere behandelaar onder behandeling, dan is het raadzaam om samen te overleggen of de combinatie tussen de twee behandelingen geschikt is.

Complementaire zorg is aanvullende zorg die gegeven wordt naast de reguliere zorg. Complementaire zorg gaat uit van een holistische benadering die de lichamelijke, emotionele, mentale, spirituele en sociale behoeften omvat. Complementaire zorg kan klachten verlichten zoals pijn, angst, vermoeidheid en slaapproblemen en de kwaliteit van leven verbeteren. Zie onder NeuroMusculaire therapie en Shiatsu Therapie.

 Ik zie complementaire behandelingen als een waardevolle aanvulling op de reguliere medische wetenschap en zeker niet als vervanging daarvan.

Sportverzorger bij SV Nieuw-Balinge 1 en Zaalteam 1

In de weekenden ben ik langs het veld te vinden bij Nieuw-Balinge 1 als sportmasseur. Daarnaast help ik het team waar nodig. Dit is één van mijn hobby’s.

Wat mensen over studio Tyara zeggen

Altijd erg tevreden!
Aline Koekoek
De klachten worden goed aangepakt!
Geert de Jonge
Tevreden en is leuk en gezellig
Renate Knol
Super sponsor
Edgar Veurink

Lidmaatschappen van beroepsverenigingen

Door mijn lidmaatschap bij deze beroepsverenigingen worden mogelijk uw Fysiotherapie behandelingen en complementaire behandelingen zoals Shiatsu en Neuromusculaire geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. De vergoedingen verschillen per zorgverzekeraar dus informeer altijd eerst bij uw zorgverzekering welke vergoedingen voor u gelden.
De praktijk is direct toegankelijk, u heeft dus geen verwijzing nodig.

Wil jij een behandeling?

Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk (lang geleden) of ziekte, een verkeerde beweging of gewoon omdat het lichaam overbelast of onderbelast is geraakt. Ik inventariseer en onderzoek tijdens uw eerste bezoek uw klacht en het klachtenverloop en start in overleg met u een behandelplan waarbij ik afhankelijk van uw klachten de juiste werkwijze en behandelingsmogelijkheden bespreek.