Massage therapie

Behandelvormen

3

Sportmassage

Sportmassage is een krachtige massage die bedoeld is om het lichaam weer in balans te krijgen. Er is bij deze massage extra aandacht voor de spieren, waarbij er gebruikt gemaakt wordt van diepe en langzame massagegrepen zoals strijkingen en knedingen. Een sport massage wordt toegepast om het herstel van spieren te bevorderen, pijn te verminderen. Het zorgt voor een betere bloedcirculatie en stofwisseling. Een sportmassage is niet alleen bedoeld voor mensen die sporten, maar ook heel geschikt voor een niet-sporter. De massage heeft namelijk een ontspannende werking op het hele lichaam, leidt vaak tot een betere nachtrust, een meer positieve mentale toestand en een betere spierspanning in het lichaam, en is zeer geschikt voor mensen die klachten hebben van overbelasting en/of stress.

Ontwerp zonder titel (24)

Massage Therapie

Massage technieken bevorderen doorbloeding, circulatie en het afvoeren van afvalstoffen uit spiervezels met triggerpoints (spierknopen). Technieken bestaan vaak uit diepe strijkingen, knedingen of continue druk. Wanneer er een triggerpoint in de spier zit dan blijkt dat de spiervezels in de rusttoestand op bepaalde punten meer samengetrokken zijn dan in het omringende gebied. Deze spierspanning voelt vaak als lokale verdikking met een slechte doorbloeding waardoor afvalstoffen zich ophopen. Massagetherapie in combinatie met bindweefseltherapie is een behandelingsmogelijkheid. Focus op ontstressen, onthaasten, ontspannen als bepaalde levensomstandigheden invloed hebben op lichamelijke klachten waardoor de weerstand zowel fysiek als mentaal afneemt en er ook psychosomatische klachten kunnen ontstaan. De juiste begeleiding in het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid.

11

Bindweefsel Massage

Bindweefselmassage heeft een sterke impact op vegetatieve systeem en is een reflexzonetherapie. Een mechanische prikkel wordt aan de huid toegediend en stimuleert zenuwuiteinden gelegen in huid en bindweefsel. Bindweefselmassage wordt toegepast bij (hardnekkige) klachten als andere behandelvormen (sportmassage, triggerpoint therapie, Dry Needling niet het juiste resultaat bereikt hebben of niet toepasbaar zijn. Bij deze massagetechniek worden de inwendige organen en/of orgaansystemen (o.a. spieren, gewrichtskapsel en bloedvaten) beïnvloed door de gegeven prikkel. Er wordt gekeken of de oorzaak van de klacht(en) in verband staat met stoornissen in het functioneren van bepaalde organen, botten of spieren. Deze stoornissen uiten zich in verklevingen en spanningen in het onderhuidsbindweefsel, welke zichtbaar(intrekkingen in de huid) en voelbaar (verhoogde spanning en verminderde verschuifbaarheid) zijn. De locaties van deze verklevingen en spanningen, staan, via het zenuwstelsel, in verbinding met bepaalde organen, spieren en botten (bindweefelzones). Door massage van deze bindweefselzones wordt het hiermee corresponderende lichaamsdeel beïnvloed.

Bindweefselmassage kan in eerste instantie een wat onprettig (scherp) gevoel geven. De behandeling is meestal wel zeer effectief. Elke behandeling met bindweefselmassage wordt begonnen met een visuele inspectie gevolgd door een segmentaal onderzoek. Hierbij wordt het bindweefsel van de rug in plooien opgeduwd en/of getild. Hieruit kan worden opgemaakt waar zich zones bevinden. Vervolgens wordt door middel van massagegrepen in of van het bindweefsel (er wordt zowel met oppervlakkige als diepe technieken gewerkt) de doorbloeding gestimuleerd en de verschillende structuren losgemaakt. Afvalstoffen worden losgemaakt en de balans in het bindweefsel wordt hersteld. Tussentijds en na afloop zal het rug onderzoek worden herhaald om te controleren of het gewenste effect bereikt is.

9

Shiatsu Therapie

Er zijn verschillende stijlen shiatsu. Ik beoefen de Namikoshi-stijl, dit wordt ook wel medische shiatsu genoemd. De therapie is wereldwijd verspreid door het Japan Shiatsu College, met behulp van diverse Europese en Amerikaanse Shiatsu-meesters. Shiatsu is een holistische behandelmethode: lichaam en geest worden benaderd als één geheel. Shiatsu is een Japanse massagetechniek die wordt ingezet om het lichaam en de geest in balans te brengen. In het Japans betekent shi vinger en atsu druk. De therapeut gebruikt de duimen, handpalmen, vingers én het eigen lichaamsgewicht om druk uit te oefenen op de acupunctuurpunten en op de meridianen. Ook gewrichtsmanipulatie en strekking van lichaamsdelen zijn onderdeel van een shiatsu therapie. De massage ontspant, versoepelt de spieren en bevordert de beweging van gewrichten. Ook zorgt shiatsu voor een goede circulatie van de bloed- en lichaamsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen. Door de Shiatsu behandeling wordt de vrije energiestroom zoveel als mogelijk hersteld en gaat de energie weer vrij door het lichaam stromen.

Men ervaart over het algemeen een diepe ontspanning en het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Shiatsu versterkt het afweersysteem van het lichaam, waardoor de algehele gezondheid en het gevoel van welzijn zowel lichamelijk als emotioneel opzicht vooruit gaan. Het beste kan shiatsu-therapie preventief worden ingezet. Verder verlicht het bij (pijn)klachten, zoals RSI, vastzittende spieren, nek-, schouder- en rugklachten, chronische pijn, bij neurologische aandoeningen (zenuwpijn, ischias, rugpijn) en ter behandeling van burn-out, stress, lichte depressieve gevoelens, fibromyalgie en (verklaarbare) vermoeidheid. Shiatsu heeft ook een positieve werking bij reumatische aandoeningen (artrose, reuma), hormonale klachten (PMS, menopauze), spijsverteringsklachten en hoofdpijn en migraine.

Wat mensen over Studio Tyara zeggen

Altijd erg tevreden!
Aline Koekoek
De klachten worden goed aangepakt!
Geert de Jonge
Tevreden en is leuk en gezellig
Renate Knol
Super sponsor
Edgar Veurink

Praktijk is aangesloten bij:

Wil jij een Massage behandeling?

Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, of de lichamelijke gevolgen van een ongeluk (lang geleden) of ziekte, of een verkeerde beweging of gewoon omdat het lichaam overbelast of onderbelast is geraakt. Ik inventariseer en onderzoek tijdens uw eerste bezoek uw klacht en het klachtenverloop en start in overleg met u een behandelplan waarbij ik afhankelijk van uw klachten de juiste werkwijze en behandelingsmogelijkheden aanpak.