Sport therapie

Behandelvormen

3

Sport therapie

Voor acute blessures of overbelasting blessures, voor de sporter als ook de niet-sporter. Het verschil tussen sporttherapie en sportmassage is voornamelijk het arsenaal aan technieken om 'complexe' klachten te behandelen. De sporttherapeut (die vaak is begonnen als sportmasseur zoals ik) hanteert naast de klassieke massagegrepen (strijkingen, knedingen, schuddingen en kloppingen) ook gewrichtsmobilisaties, bindweefseltechnieken en triggerpoint-technieken. Deze worden gecombineerd toegepast in een (gestructureerde) behandeling met het oog op het gewenste resultaat. Ook wordt er aandacht geschonken aan primaire en secundaire (voorkoming van recidief) preventie. Sporttherapie is een vorm van therapie voor sporters van alle niveaus. Van beginner tot topsporter, amateur tot professioneel. De sporttherapeut heeft het doel de sporter te helpen in het verbeteren of herstellen van (sport)blessures of langdurige (chronische) klachten aan het bewegingsapparaat en weer terug te begeleiden naar de sport.

3

Sportmassage

Sportmassage is een krachtige massage die bedoeld is om het lichaam weer in balans te krijgen. Er is bij deze massage extra aandacht voor de spieren, waarbij er gebruikt gemaakt wordt van diepe en langzame massagegrepen zoals strijkingen en knedingen. Een sport massage wordt toegepast om het herstel van spieren te bevorderen, pijn te verminderen. Het zorgt voor een betere bloedcirculatie en stofwisseling. Een sportmassage is niet alleen bedoeld voor mensen die sporten, maar ook heel geschikt voor een niet-sporter. De massage heeft namelijk een ontspannende werking op het hele lichaam, leidt vaak tot een betere nachtrust, een meer positieve mentale toestand en een betere spierspanning in het lichaam, en is zeer geschikt voor mensen die klachten hebben van overbelasting en/of stress.

8

Tapen en Bandageren

Het is mogelijk om blessures te voorkomen of te verlichten door tape of bandages te gebruiken voor ondersteuning en stabilisatie. Tape en/of bandages beschermen en ondersteunen snel geblesseerde gewrichten, banden en spieren op een betrouwbare wijze en zonder de kans op bijwerkingen. Bandageren zorgt voor verschillende soorten druk en stabilisatie die steun voor elk gewricht kan bieden.
Ook kan tape bijdragen aan de genezing na een blessure. Daarnaast verbeteren de druk-kernmerken de stofwisseling,
wat zwelling beperkt en verkrampt weefsel sneller verlicht. De klassieke tape is een witte niet-elastisch, klevend, scheurbaar verband op linnenbasis. De belangrijkste eigenschap van deze tape is het beperken van een beweging. Zoals bv met het naar binnen bewegen van de enkel (inversietrauma) bij voetbal. Na een acuut letsel kan het herstel bevorderend werken om extra versteviging aan het gewricht te geven en om rust te nemen. Een bandages is een elastische kleefpleister met een hypoallergene kleeflaag, het materiaal is sterk, en elastisch zowel in de lengte als in de breedte. Tape en bandages kunnen: -stabiliseren na een acute blessure en bescherming en steun bieden in de genezingsfase. -helpen bij chronische pijn (wat vaak het geval is na een bv enkelblessure) -de genezing stimuleren door weefsel te comprimeren.

4

Medical Taping Concept

Naast een therapeutische behandeling zoals triggerpoint- dry needling- massage- en/of oefentherapie, kan Medical Taping effectief worden ingezet in de nabehandeling en tegen pijndemping, spierfunctieverbetering, ondersteuning en correcties in spier- en gewrichtsfunctie. Herstelbevordering voor onderstaande blessures; Medical tapen nek- schouderklachten elleboogklachten zoals: tennisarm / golfersarm polsklachten rugklachten / SI gewricht klachten Bil / beenklachten: hamstrings- / knie- / achillespeesklachten enkel- / voetklachten: Hielspoor / hallux-valgus hooikoorts

1

Herstel training

Na een (sport) blessure of een operatie terugkeren om te gaan sporten. Onder begeleiding, met verantwoorde trainingsopbouw werken aan de CLUKS, de CLUKS staan voor: Coordinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Om zo stap voor stap terug te keren naar het gewenste sportniveau. De training bestaat uit training onder begeleiding en trainingsoefeningen voor thuis of sportschool. In de training wordt gebruik gemaakt van simpele trainingsmiddelen zoals: dynabands, dumbells, stapladder, ballen, wiebelplanken enz. om ook het trainen thuis mogelijk te maken.

Wat mensen over Studio Tyara zeggen

Altijd erg tevreden!
Aline Koekoek
De klachten worden goed aangepakt!
Geert de Jonge
Tevreden en is leuk en gezellig
Renate Knol
Super sponsor
Edgar Veurink

Praktijk is aangesloten bij:

Wil jij een sportmassage?

Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, of de lichamelijke gevolgen van een ongeluk (lang geleden) of ziekte, of een verkeerde beweging of gewoon omdat het lichaam overbelast of onderbelast is geraakt. Ik inventariseer en onderzoek tijdens uw eerste bezoek uw klacht en het klachtenverloop en start in overleg met u een behandelplan waarbij ik afhankelijk van uw klachten de juiste werkwijze en behandelingsmogelijkheden aanpak.